Witam Wszystkich Kolankowcow:)
Jestem poczatkujaca na forum i nie wiem czy temat tanca pojawil sie juz wczesniej..?
Mam konkretne pytanie o konkretna forme tanca, jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat byłąbym niezmiernie edzięczna za rady i sugestie.
Co do mojej osoby to w ciagu ostatniego roku stwierdzona 1-2 stopien chondromalacji, Poki co bez zadnych zabiegow, Nakazana aktywnosc fizyczna-basen i reguralne kontrole.
Kolanka nie bola zazwyczaj, zwykle tylko schadzac po schodach czuje ze czasem zabolą. Tylko to chrupanie...

Zawsze kochałam taniec, tańczyłam raczej amatorsko, rozne techniki..
Rok temu poznałąm tance latynoskie- bachata i salsa i niesamowicie mnie pochłonęły..
Po pol roku przerwalm jednak regularne kursy i salsoteki bo po prostu sie wystraszyłam, nie wiedziałąm co sie dzieje z kolanami..
Ortopeda u ktrego bylam ostatnio powiedział żę nie ma jako tako przeciwskazań do 1 lekcji tanca w tygodniu..
1. Czy aby na pewno?
2. A co jesli chce sie wybrac na warsztaty bachaty (ok 5 godz z przerwami; uwazajac bardzo na pozycje czy intensywnosc) ?
Chcialabym to skonsultiwac tu na forum moze z kims kto rownież tańczy?
Zamieszczę tutaj filmik jak wyglada bachata na ktorej nauce najbardziej mi zależy..
http://www.youtube.com/watch?v=2cehkSxO ... re=mh_lolz(zaznaczam ze to poziom bardzo zaawansowany, a ja jestem dopiero na przed-średniozaawansowanym

)
Bede wdzięczna za jakiekolwiek informacje

Tu czy gg 9456169
Pozdrawiam,
Martini