Dołączył(a): 5 mar 2015, o 19:06 Posty: 12 Typ użytkownika: Kolanowiec weteran Mój problem: kolano; prawe III/IV chondro, rekonstrukcja ACL, częściowe usunięcie MM, kolano lewe-niezdiagnozowany bół
|
1,5 roku temu miałam trzykrotnie podawane PRP do stawu kolanowego w odstępach miesięcznych, w moim przypadku nic nie pomogło ale ja mam chodromalacje 3/4 stopnia, może w twoim przypadku bedzie inaczej. Osobiscie podchodzę sceptycznie do tej metody. Wyglądało to tak; na sali operacyjnej pobranie krwi, odwirowanie w specjalnej probówce i podanie do stawu kolanowego, lekarz wcześniej za każdym razem ogladał rtg.byłam w lekkiej narkozie tj. spałam.3 dni w szpitalu i wypis z zaleceniem 2 tygodniowego oszczędzania kolana, czyli L4 i chodzenie o kulach. dobrze że to było na nfz bo niestety ale mi nie pomogło ani nie zaszkodziło. od lekarzy dowiedziałam się że w zasadzie w kolanach nie ma poprawy ponieważ to są stawy które są obciążone, dobre efekty są przy stawach kończyn górnych i tkankach miękkich.
|
|